Zanger/entertainer Wout Nijland

Wout Nijland is terug als optredend zanger met een prachtige nieuwe CD ‘Uit mijn leven’. Voor velen een verrassing maar niet voor diegenen die zich Wout herinneren als leadzanger van de fameuse groep The Jeans en van zijn latere combo Wout Nijland.

Dat Wout 15 jaar lang zijn stembanden aan de wilgen hing had te maken met zijn overvolle agenda als drukke pasar organisator en manager/coach van vele artiesten en bands.

Maar nu is het zover! Wout is terug als solozanger met meestal pianist Paul Brandsma en saxofonist Harry Jekkers aan zijn zijde.   Omdat Wout al zo veel kilometers heeft gemaakt in het muziekvak en zo veel organiseert, weet hij precies wat zijn publiek wil. Maar ook waar hij niet op zijn plaats is.

Bestel front page

En deze luister CD met daarin een mooi boekje is ook leuk om als kadootje weg te geven aan familie en vrienden.

U kunt deze CD bestellen door € 15,- over te maken op
NL48 INGB 000 236 7993 .
Vergeet niet uw postadres te vermelden

Een CD met een verhaal
De kracht van Nijland zit in het overbrengen van een verhaal in zijn liedjes
We citeren Wout: “De titel en het zwaartepunt van de CD ligt in de twee nummers ‘Wassenaar’ en ‘Beter laat dan nooit’ welke beiden gaan over resp. de moeder van mijn broer Theo Nijland en over mijn moeder”.
Het relatieve begrip liefde komt ook terug in vele van de andere luisternummers van deze produktie”. In een ingestoken CD boekje wordt de herkomst van de nummers uitgelegd in relatie tot de diverse episodes in zijn leven. Ook zijn daarin Wout’s eigen teksten opgenomen.
frontpg CD  Dank Friends

Pag-2 verhaal
Pag-3 verhaal

inhoudsopgave nummers

Interview met AD Scan0008

voor-achterkant-1binnenkant-1

Het geheim
Het echte geheim van Wout Nijland zit in de grote variatie in zijn repertoire en zijn presentatie en charisma. Op een soms cabarateske manier neemt Wout zijn publiek mee in de juiste sfeer.  Hij weet altijd de aandacht te houden, waardoor er een gezamelijke beleving ontstaat. Elke gewenste stemming is mogelijk, passend bij uiteenlopende bijeenkomsten zoals een receptie, een diner, of een uitbundig dansfeest.

Speciaal voor kwetsbare ouderen en demente ouderen heeft Wout een herkenbaar liedjesprogramma samengesteld.

Niet alleen zingt Wout ook Indisch, Frans en Duits repertoire maar switcht hij moeiteloos van het luisterlied en chanson naar het dansrepertoire. En zingt hij enerzijds prachtige nederlandstalige nummers van Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Frans Halsema, Claudia de Brey, Gerard Cox en Jenny Arean en anderszijds het volkse lied van Andre Hazes, Jan Smit of Benny Neyman.
En dan hebben we het nog niet over de vertolking van zijn idool Elvis Presley. Maar weer anderen prijzen Wout juist om zijn doorleefde vertolking van de meer jazzy nummers van Frank Sinatra en Ella Fitzgerald.
En dan ook nog dance classics van Cool en the Gang, Trini Lopez, Lou Rawls, Dire Straits, Dylan, Fats Domino en vele anderen. Het kan niet op.

button-1 Boekingen en contact